Colinde şi daruri pentru copii și bătrâni defavorizaţi, în prot. Caransebeș

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, însoţit de Corul Episcopiei Caransebeșului, a vizitat sâmbătă,19 decembrie 2015, mai multe aşezăminte şi centre sociale din Protopopiatul Caransebeş, precum şi Parohia Sălbăgelul Nou, informează diac. Pavel Canea.

La parohia Sălbăgelul Nou credincioșii, în mare parte ucrainieni, au susținut un concert de colinde în limba maternă, în capela din incinta școlii din localitate care şi-a sărbătorit hramul. De asemenea, Corul Episcopiei Caransebeșului, a interpretat mai multe colinde, iar Preasfințitul Lucian a oferit cadouri și calendare celor prezenţi. În continuare toți cei prezenți însoțiți de ierarh au vizitat noua biserică parohială, ce se află în construcție, rostind împreună rugăciunea domnească „Tatăl nostru”.

Acţiunea filantropică a continuat la Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, precum şi la Centrul de plasament Casa noastră din Zăgujeni, unde copiii au pregătit un program artistic de colinde şi poezii specifice perioadei. Tot în această zi a fost vizitat şi Aşezământul social-monahal Sfânta Treime din Glimboca, unde beneficiari sunt peste 40 de persoane vârstnice care au primit daruri iconiţe şi calendare în sunetul colindelor.

„I-am colindat și astăzi pe copiii, bătrânii și credincioșii noștri, care ne-au primit și ne-au deschis nu numai ușa, ci mai ales sufletul și inima. Îl rugăm pe Mântuitorul care se naște din nou în ieslea cea sărăcăcioasă din Betleemul Iudeii, dar care dorește să se nască și în sufletul nostru, să ne ajute să împlinim toate cele cuvenite și să fim aprope de cei săraci, orfani și singuri, căci Iisus Hristos se confundă cu toți cei care sunt în neputințe și nevoi. Așadar i-am cercetat pe toți acești frați ai noștri și credem că L-am cercetat și L-am îmbrățișat pe însuși Mântuitorul, păstorul nostru cel bun și blând, Care dorește ca tot omul să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Atât copiii, cât și bătrânii din aceste centre au primit vestea cea bună a Nașterii Domnului printr-un recital de colinde corale şi psaltice, susținut de Corul Episcopiei Caransebeșului. Bucuria a fost întregită de cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Lucian, care a și împărțit tuturor beneficiarilor și personalului deservent cadouri, iconiţe şi calendare.

Comentarii Facebook


Știri recente