Colinde din folclorul românesc la Reședința Patriarhală. PF Daniel: Transmiteți o pace și o bucurie deosebită prin cântarea dumneavoastră

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit miercuri seară la Reședința Patriarhală trei grupuri de colindători care au interpretat cântări din folclorul românesc specifice perioadei Crăciunului. Părintele Patriarh a subliniat pacea și bucuria transmise prin actul misionar de vestire a Nașterii Domnului.

Grupul Glasul străbunilor din localitatea Jijila, județul Tulcea

Părintele Patriarh a spus că acest grup transmite frumusețea tradiției vechi dintr-o zonă cu bogăție spirituală deosebită.

Patriarhul a apreciat activitatea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, și armonia existentă între diferitele grupuri etnice din zona Deltei Dunării.

La final, Preafericirea Sa le-a oferit daruri și le-a urat colindătorilor sărbători cu bucurie, pace în suflete și ajutor de la Dumnezeu.

Colindătorii i-au dăruit Patriarhului Daniel Monografia Bisericii din Jijila.

Grupul de colindători de la Paraclisul Catedralei Naționale coordonat de interpretul de muzică populară Paul Ananie.

Observând portul popular și colindele interpretate, Preafericirea Sa a remarcat faptul că grupul redă o gamă largă de expresii artistice din mai multe zone ale țării: Maramureș, Bucovina, Muntenia, și a spus că acestea sunt unite între ele prin aceeași credință și tradiție românească.

Părintele Patriarh a apreciat activitatea grupului desfășurată atât în cadrul emisiunii Magazin Folcloric a Trinitas TV cât și prin concertele susținute cu regularitate la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului:

Considerăm că transmiteți o pace și o bucurie deosebită prin cântarea dumneavoastră și vă urăm ani mulți cu sănătate și bucurie. Să continuați lucrarea dumneavoastră precum îngerii de la Betleem care au vestit cu multă bucurie Nașterea Domnului!

Membri ai Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România (UAIFMR), coordonați de artista Oana Bogza-Pintea

Părintele Patriarh Daniel a precizat că Membrii UAIFMR se află pentru prima dată la Patriarhie.

Patriarhul a spus că deși sunt mai puțin cunoscute colindele interpretate de ei, acestea sunt foarte profunde din punct de vedere al conținutului duhovnicesc.

La plecare, colindătorii au primit daruri, felicitări și urări de bine din partea Preafericirii Sale:

Ați adus o bogăție de frumusețe a tradițiilor de Crăciun, de sărbătoarea Nașterii Domnului. Vă dorim sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului cu multă bucurie în familie și în toată activitatea dumneavoastră ca mărturisitori ai credinței într-o formă artistică foarte accesibilă pentru toată lumea.

Colindători din toate zonele țării vin în aceste zile pe Colina Bucuriei pentru a vesti Nașterea Domnului Părintelui Patriarh Daniel. Preafericirea Sa i-a primit marți pe membrii Corului Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Botoşani, dar și pe tinerii din Asociația Studenți pentru viață și pe cei din Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi din cadrul Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente