Colegiul decanilor din Patriarhia Română în videoconferință

Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române ne informează:

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi, 11 martie 2013, a avut loc o videoconferință a Colegiului decanilor din Patriarhia Română.

Videoconferința a avut loc în biroul Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal și secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din Palatul Patriarhiei. Au participat 8 decani din cele 10 Facultăți de Teologie Ortodoxă din țară.

A fost dezbătută ordinea de zi. Din problemele discutate amintim:

1. Aducerea la cunoștință a recentelor hotărâri sinodale cu privire la învățământul teologic din Patriarhia Română;

2. S-a rediscutat metodologia admiterii la Facultățile de Teologie Ortodoxe din Patriarhia Română care fusese stabilită încă de anul trecut în cadrul celui de-al V-lea Congres de Teologie de la Cluj;

3. S-a discutat, de asemenea, despre ordinul de ministru nr. 6521/19 dec. 2012 cu privire la situația absolvenților specializărilor Teologie asistență socială și Teologie socială. La punctul acesta s-a discutat despre alcătuirea comisiilor pentru evaluarea dosarelor absolvenților în vederea obținerii avizelor de a profesa de la Colegiul Național al Asistenților Sociali;

S-a luat în discuție stadiul de implementare a unor proiecte după cum urmează:

– Proiectul de revizuire a Regulamentului cadru pentru funcționarea Facultăților de Teologie;

– Stadiul revizuirii programelor analitice la fiecare disciplină;

– Stadiul elaborării manualelor/cursurilor de la Facultățile de Teologie;

Decanii facultăților de teologie din România au scos în evidență beneficiile pe care le aduce întrunirea prin intermediul videoconferinței și au stabilit ca astfel de întâlniri să se facă ori de câte ori va fi nevoie pentru buna coordonare a învățământului teologic.

Totodată, s-a stabilit și oportunitatea întâlnirii cu toți decanii, prin rotație, la una din Facultățile de Teologie din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente