#Colectiv | Victimele tragediei de acum trei ani au fost pomenite la Biserica Broşteni

Cele 64 victime ale tragediei de la Colectiv din 30 octombrie 2015 au fost pomenite în cadrul Slujbei Parastasului oficiată marţi la Biserica Broşteni.

Pomenirea a avut loc după Sfânta Liturghie săvârşită în lăcaşul de cult aflat în apropierea locului tragediei de acum trei ani, unde Arhiepiscopia Bucureștilor a ridicat un monument funerar dedicat persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

De la ora 11:00, a fost oficiat un al doilea parastas, în Piața Bucur, în imediata apropiere a locului tragediei.

30 octombrie 2015

Aproximativ cinci sute de persoane se aflau în Clubul Colectiv la momentul producerii celui mai grav incendiu din România.

În jur de 200 au avut nevoie de spitalizare, 64 au decedat, dar mult mai multe persoane au fost afectate de traumele celor dragi sau de pierderea lor.

Biserica alături de victime

Imediat după tragicul eveniment, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea victimelor din clubul Colectiv, precum și a familiilor acestora.

Primele rugăciuni pentru cei care au decedat în incendiul de la Colectiv au fost rostite de un preot ortodox, care a ajuns la locul accidentului împreună cu cei de ISU, chiar în noaptea tragediei.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente