Colecție de folclor muzical reprezentativ pentru Cluj, disponibilă gratuit

Iubitorii de folclor pot accesa, în mod gratuit, zeci de înregistrări audio cu instrumentişti şi formaţii instrumentale, interpreţi vocali şi horitori autentici, dar şi cu grupuri din satele clujene. Materialele sunt disponibile online prin efortul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

„Concepută în anul 2006, colecţia Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a adunat până în prezent peste 100 de titluri CD, ce conţin înregistrări profesionale audio, multe dintre ele efectuate pe teren, cu instrumentişti şi formaţii instrumentale, interpreţi vocali şi horitori autentici, dar şi grupuri de colindători din satele care încă mai păstrează modelele arhetipale ale creaţiei folclorice”, a declarat coordonatorul proiectului, etnomuzicologul Mircea Cîmpeanu, pentru Radio Renaşterea.

Înregistrările sunt disponibile pe pagina de facebook Tradiții Clujene și pe canalul de Youtube.

„Aceste repertorii originale am considerat că trebuie să se constituie într-un tezaur preţios, cu puternice valențe de reprezentare a zestrei noastre strămoșești, deosebit de bogate în repertorii sonore unice, originale”, a afirmat Mircea Cîmpeanu.

Citește și: Tradițiile și folclorul zonei de munte din Cluj, promovate printr-un proiect de cercetare

Sursa foto: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente