Colecta „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia” în Episcopia Sălajului

La îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundațiile ce au avut loc la sfârșitul lunii iulie, în sudul țării, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, și credincioșii Episcopiei Sălajului s-au implicat în campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”.

Astfel, pe întreaga perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului au fost organizate, în cadrul protoieriilor, mănăstirilor și parohiilor din Eparhie, colecte constând în bani, alimente neperisabile, cereale și legume. Până la data de 20 august, au fost colectate în cele trei centre organizate la protopopiatele Zalau, Simleu Silvaniei și Jibou, cantitatea de 6305 litri ulei, 4595 kilograme zahăr, 7611 kilograme faină, 3815 kilograme orez, 6816 kilograme cereale și legume, 1668 kilograme paste făinoase, 1384 bucăți de produse de igienă, 210 borcane bormiere de albină, 270 litri suc de roșii, conserve, prosoape, pături și saltele, condimente, precum și suma de 11. 951 lei. Toate aceste aceste ajutoare vor fi direcționate, la sfârșitul săptămânii, spre localități din Episcopia Slatinei și Romanaților, precum și în alte localități care au avut de suferit de pe urma inundațiilor.

„Preasfințitul Părinte Petroniu, adresează pe această cale mulțumiri pentru implicarea, dărnicia, promptitudinea și dragostea de care au dat dovadă bunii credincioși ai Episcopiei Sălajului în campania Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia„, a precizat Consilier social-filantropic, Pr. Claudiu Nechita.

Comentarii Facebook


Știri recente