Colectă pentru sinistrații din Oltenia în bisericile din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfășoară în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului în toate bisericile și mânăstirile din județele Alba și Mureș, care formează eparhia, o colectă de produse neperisabile și apă pentru sinistrații din Oltenia, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Colecta se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca produsele adunate să fie transportate la Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului și Episcopia Slatinei și Romanaților pentru a fi distribuite apoi familiilor sinistrate. Credincioșii care doresc să fie alături de familiile sinistrate pot dona la biserici sau mânăstiri produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, produse de igienă și pături.

„Ne exprimăm speranța că prin ajutorul oferit semenii noștri greu încercați de inundațiile din sudul țării vor depăși momentele grele prin care trec. Să ne amintim în aceste zile de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situație similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună. Și Dumnezeu poate să înmulțească tot harul la voi ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiți spre tot lucrul bun” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

În urma inundațiilor din această vară au fost afectate 185 de localități din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Teleorman, peste 1000 de persoane fiind evacuate din calea apelor. Aproape 100 de locuințe au fost distruse, peste 2000 de case au fost inundate, iar peste 3500 de anexe gospodărești au fost avariate sau distruse de furia apelor. Patriarhia Română și Televiziunea Română au inițiat o campanie umanitară cu scopul ajutorării familiilor sinistrate din zonele afectate de inundații.

Comentarii Facebook


Știri recente