Colectă în Parohia Şieu Măgheruş

În prima duminică a Postului Naşterii Domnului, în urma îndrumărilor pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, credincioşii din Parohia Şieu Măgheruş şi din filia Valea Măgheruşului, judeţul Bistriţa-Năsăud, au organizat o colectă de legume şi produse alimentare, informează “Ziarul Lumina”.

Sub coordonarea parohului Ilie Pioraş, credincioşii din comunităţile amintite au donat din prisosul lor pentru a oferi un ajutor persoanelor nevoiaşe.

Alimentele colectate în parohia bistriţeană şi în filia amintită au fost trimise la Cantina socială „Sfânta Filofteia“ din municipiul Bistriţa. Transportul de 200 de kilograme de alimente a ajuns luni, 17 noiembrie, la centrul social din oraş, pentru a contribui la această lucrarea social desfăşurată aici.

Masă pentru 70 de nevoiaşi

Transportul de ajutoare alimentare a fost însoţit de o delegaţie din care au făcut parte părintele paroh Ilie Pioraş şi trei tineri voluntari din parohie: Nicolae Pioraş, Alexandru Brici şi Paul Lăcătuş.

Delegaţia a fost întâmpinată de reprezentanţii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa-Năsăud, instituţie care coordonează activităţile cantinei sociale.

„În numele celor care se vor bucura de dragostea şi dărnicia credincioşilor din Parohia Şieu Măgheruş şi din filia Valea Măgheruşului, le mulţumim pentru aceste daruri făcute“, a spus preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa-Năsăud, pr. Ioan Marius Pintican. Cantina socială „Sfânta Filofteia“ din Bistriţa oferă zilnic masa de prânz pentru 70 de persoane nevoiaşe din oraş. Programul de funcţionare este de luni până vineri, între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcţie de stocul de alimente disponibil.

Comentarii Facebook


Știri recente