Colecta de la München a ajuns la sinistraţii din Covasna

Un tir cu obiectele casnice strânse în urma colectei desfăşurate la München a ajuns marţi, 24 iulie 2018, la persoanele sinistrate din Covasna.

Prin implicarea părintelui paroh Gheorghe Floroiu din Băcel, acestea au fost descărcate, depozitate şi, în mare măsură, împărţite persoanelor afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie.

„Nu este nimic mai firesc decât să empatizăm cu cei în suferinţă, în lipsuri, să le fim alături, aşa cum ne-am bucura să ne fie şi nouă ceilalţi alături la necaz; prisosinţa unora să plinească lipsa altora, cum spunea Sf. Apostol Pavel. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toţi cei care au răspuns chemării la ajutor. Le transmit tuturor expresia bucuriei celor care au fost mângâiaţi şi întăriţi de acest gest de solidaritate umană şi creştină”, a spus Preasfințitul Sofian Braşoveanul.

Colecta pentru sinistraţii din Episcopia Covasnei şi Harghitei s-a desfăşurat, prin implicarea Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, în perioada 13-14 şi 20-21 iulie 2018.

Donaţiile din perioada următoare vor fi folosite pentru renovarea caselor afectate sau distruse.

Persoanele din Germania care doresc să facă virament bancar în acest sens sunt rugate să folosească contul:

  • Rum. Orth. Metropolie-Kirchenzentrum München
  • Liga Bank Regensburg
  • IBAN: DE76 7509 0300 0005 1307 35
  • Cu specificarea: Ajutor sinistrati Covasna

Cei din România, care doresc să contribuie cu o sumă de bani, au la dispoziţie contul parohiei ortodoxe din Băcel:

  • Parohia Ortodoxă Română Băcel
  • Banca Comercială Română
  • IBAN: RO25RNCB0124135439360001
  • Cu specificarea: pentru sinistraţi

În urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iunie au fost afectate aproximativ 70 de gospodării, un număr de 122 de persoane suferind de pe urma revărsării apelor care a distrus nu doar recoltele, ci şi locuinţelor oamenilor.

Foto credit: Centrul Bisericesc München

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…