Colectă de alimente pentru susținerea așezămintelor sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfășoară până în data de 15 decembrie o colectă de alimente în cadrul Campaniei „Faptele credinței”, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Colecta se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei la nivelul întregii Eparhii în vederea susținerii activității așezămintelor sociale, având în vedere că multe dintre acestea se confruntă cu mari probleme în asigurarea fondurilor necesare funcționării.

Credincioșii pot dona alimentele în parohiile de care aparțin urmând ca preoții parohi să le distribuie către așezămintele sociale.

În Eparhia de Alba Iulia există un număr de 76 servicii sociale, fiind vorba despre cea mai mare rețea de așezăminte din Patriarhia Ortodoxă Română. În cadrul acestor așezăminte se acordă zilnic sprijin și mângâiere unui număr de peste 223 copii abandonați, dintre care 30 cu handicap, 105 copii săraci, 275 copii cu risc de abandon școlar, 730 persoane vârstnice, 150 persoane fără adăpost, 155 adulți cu handicap și 156 familii aflate în dificultate. Costurile necesare desfășurării activității acestor așezăminte sunt asigurate în proporție de 50% de către Biserică, mai ales prin efortul propriu al parohiilor în care s-au înființat așezămintele respective.

„Ne dorim ca această colectă să se desfășoare potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună (II Corinteni 9,7), cu speranța că această campanie va duce la întărirea credinței și unității între credincioși potrivit cuvintelor aceluiași Sfânt Apostol Pavel: slujirea acestui dar, nu numai că împlinește lipsurile sfinților, ci prisosește prin multe mulțumiri în fața lui Dumnezeu / Slăvind ei pe Dumnezeu, prin adeverirea acestei ajutorări…/ Se roagă pentru voi…(II Corinteni 9, 12 – 14)”, a precizat părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Înființată în anul 2001, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia funcționează în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei desfășurând o misiune social filantropică în sprijinul aproapelui. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferă servicii sociale familiilor și copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, persoanelor fără adăpost. Misiunea filantropică a Asociației Filantropia Ortodoxă înseamnă: dragoste și căldură părintească pentru copiii abandonați, o masă caldă, sprijin, asistență medicală și îngrijire pentru vârstnicii aflați în dificultate, un adăpost, hrană și șansa de a-și schimba viața pentru oamenii străzii sau speranță și sprijin pentru persoanele cu dizabilități.

Comentarii Facebook


Știri recente