Coaliţia pentru familie susţine inițiativa cetățenească europeană „Mama, Tata și Copiii”

Coaliţia pentru familie a anunţat într-un comunicat recent că s-a înscris în inițiativa legislativă cetățenească europeană „Mama, Tata și Copiii”.

Această inițiativă legislativă are ca scop protejarea, la nivelul legislației europene, a familiei naturale, ca uniune între un bărbat și o femeie. Membrii comitetului cetățenesc din spatele acestui proiect propun ca legislatorii de la Bruxelles să opereze de acum înainte cu o singură definiție a căsătoriei și a familiei, anume una care să fie acceptabilă pentru toate cele 28 de state membre. Acest lucru este în deplin acord cu principiul subsidiarității, permițând fiecărui stat membru adoptarea propriilor definiții, dar ferind, în același timp, statele membre de interferențe externe în articularea acestor definiții.

Inițiativa legislativă are avizul Comisiei Europene pentru prima fază (colectarea de semnături). Ținta pentru calificare este de 1 milion de semnături din minim 7 țări UE.

Inițiativa se poate semna online aici.

 

***

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Coaliția pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizații și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influențeze pozitiv societatea și procesul decizional.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente