Cluj-Napoca | Reprezentanţii programului „Sf. Dimitrie Basarabov” organizează seminare online privind tratarea adicţiilor

Echipa programului „Sf. Dimitrie Basarabov” organizează pe parcursul lunii septembrie mai multe seminare online privind tratarea adicţiilor.

Programul „Sf. Dimitrie Basarabov – servicii în adicții” face parte din Asociaţia Filantropică Medical – Creştină „Christiana”, Filiala Cluj, sub patronajul Arhiepiscopiei.

Seminarele se vor desfășura online, după următorul program:

  • Marți, 22 septembrie 2020, ora 18.00: Provocări și oportunități în tratamentul pacientului cu adicții. Seminarul este adresat în special personalului medical.
  • Joi, 24 septembrie 2020, ora 18.00: Provocări și oportunități în abordarea clientului cu adicții. Seminarul este adresat în special psihologilor și asistenților sociali.
  • Luni, 28 septembrie 2020, ora 18.00: Provocări și oportunități în abordarea enoriașului cu adicții. Seminarul este adresat în special preoților.
  • Marți, 29 septembrie 2020, ora 18.00: Provocări și oportunități în abordarea angajatului cu adicții. Seminarul este adresat în special angajatorilor.

Participarea este gratuită. Pentru înscriere: telefon 0755683330 sau email: [email protected].

Programul Sf. Dimitrie este specializat în recuperarea din abuzul și dependența de substanțe și comportamente, cu două centre acreditate (Centru de zi și Centru de consiliere) de Ministerul Muncii și Protecției Sociale ca furnizor de servicii sociale și abilitat de Direcția Națională de Probațiune.

Septembrie – Luna recuperării din orice formă de adicții

Proiectul online este organizat în contextul lunii septembrie, perioadă dedicată la nivel mondial recuperării din orice formă de adicții.

Astfel, reprezentanții programului fac un apel la incluziune socială și la conștientizarea faptului că „Recuperarea din dependențe este posibilă!”.

„Tema anului acesta (Bucuroși să fim împreună!) ne invită la sărbătorirea colaborărilor, astfel, propunem o serie de 4 seminarii prin care să întărim punțile de legătură între profesioniști, membri ai comunității, consilieri în adicții și cei care suferă direct sau indirect din cauza adicției. Ne dorim să aducem la o masă rotundă provocările, problemele dar și soluțiile în tratamentul integrat al adicțiilor, a declarat pentru Radio Renaşterea Claudia Varga, coordonatorul Programului „Sf. Dimitrie Basarabov – servicii în adicții”.

Programul Sf. Dimitrie Basarabov este un program de consiliere şi informare pentru persoanele dependente de alcool sau alte droguri, pentru membrii familiilor lor şi pentru membrii comunităţii interesaţi de domeniul adicţiilor.

În Cluj-Napoca proiectul Sfântul Dimitrie Basarabov îsi desfăşoară activitatea în două tipuri de unităţi: un program ambulatoriu de consiliere în adicţii; un punct de contact şi informare pentru persoanele dependente de alcool şi droguri (Centru de Zi).

Programul a fost iniţiat în anul 2001 şi are, anual, peste 1450 de benefciari.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente