Clericii din Protopopiatul Bacău se roagă pentru pace în cadrul unui program duhovnicesc special

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, clericii din Protopopiatul Bacău se roagă în această săptămână pentru pace în cadrul unui program duhovnicesc special intitulat „Să ne rugăm pentru pacea lumii”.

„Biserica noastră nu îndeamnă doar la acte caritabile și donații constând în ajutoare materiale și financiare pentru poporul Ucrainei, greu încercat în aceste zile, ci îndeamnă și la acte duhovnicești”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Programul a debutat în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți cu slujba Vecerniei și rugăciuni pentru pace oficiate de 14 preoți, la Biserica „Sfântul Dumitru-Narcisa”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Inițiativa a continuat luni la Parohia Orbic din orașul Buhuși unde au fost oficiate Slujba Aghesmei și Sfântul Maslu și marți cu Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Apostoli” din municipiul Bacău.

Programul de rugăciune va continua în Protopopiatul Bacău după cum urmează:

  • Miercuri, 2 martie, ora 18.00 – Sfântul Maslu și rugăciuni pentru pace la Parohia Lazaret din zona Nord a Municipiului Bacău;
  • Joi, 3 martie, ora 09.00 – Cerc Pastoral și Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Înviere Buhuși”, rugăciuni pentru pace;
  • Joi, 3 martie, ora 17.00 conferință și rugăciuni pentru pace la Biserica „Sfântul Ioan” din centrul Municipiului Bacău;
  • Vineri, 4 martie, ora 08.00 – Sfântul Maslu și rugăciuni pentru pace la Biserica „Sfântul Nicolae” din centrul Municipiului Bacău;
  • Vineri, 4 martie, ora 17.00 – Sfântul Maslu și rugăciuni pentru pace la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din zona Nord a Municipiului Bacău.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a trimis luni, prin Programul „Împreună pentru Ucraina”, 22 de tone de alimente către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru a fi împărțite refugiaților ucraineni.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.
S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente