Clericii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au venit în sprijinul celor aflaţi într-o situaţie socială dezavantajoasă

Respectând tradiţia, clericii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au venit, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în sprijinul persoanelor aflate într-o situaţie socială dezavantajoasă.

Astfel, ei au derulat acţiuni filantropice îndreptate asupra celor cu venituri reduse, vârstnicilor şi familiilor cu mulţi copii, aflate în evidenţa parohiilor, sau către semenii aflaţi în instituţiile de asistenţă socială şi medicală din judeţele Galaţi şi Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale şi penitenciare.

Îndemnul pentru astfel de acţiuni a fost adresat duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian în timpul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și le-a oferit iconițe.

În aceeaşi zi, la Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi, programul a început cu oficierea Sfintei Liturghii în Capela „Sf. Ap. Petru şi Pavel”, la care au participat o parte dintre persoanele private de libertate.

La finalul acesteia, preotul capelan împreună cu preoţii din parohiile „Sf. Ioan Botezătorul“, „Sf. Ecaterina“ şi „Pogorârea Sfântului Duh” din Galați au oficiat o slujbă de mulțumire și au rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în temniţe, iar la final le-au oferit deţinuţilor pachete cu alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare, fructe, dulciuri, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

În celelalte biserici din eparhie, la slujba Sfintei Liturghii au fost rostite cereri speciale pentru toţi semenii aflaţi în suferinţă.

De asemenea, preoții și membrii Consiliului parohial de la biserica „Sf. Proroc Ilie” din Galați, după ce au participat la Sfânta Liturghie, au organizat o activitate filantropică îndreptată către bătrânii aflaţi în grija „Fundaţiei de sprijin a vârstnicilor” din municipul de la Dunăre.

În cadrul acestei Fundaţii, bătrânii beneficiază de cazare, masă, consiliere psihologică şi servicii medicale.

Aici a fost oficiată o slujbă de mulțumire, parastasul pentru cei adormiţi, după care  persoanele asistate au luat prânzul oferit de Parohia „Sf. Proroc Ilie“.

Nu în ultimul rând, persoanele vârstnice au fost vizitate de preoţi în camerele lor şi au primit iconițe şi cărţi de rugăciuni.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…