Cinstirea Sfântului Calinic de la Cernica la Stavanger, Norvegia

În prima duminică după sărbătoarea Sfântului Calinic de la Cernica, la 14 aprilie 2013, românii din orașul Stavanger, Norvegia, și-au sărbătorit Ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Calinic. Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preoții Cristian Silviu Comănescu din Stavanger, Marius Andrei Pop din Bergen și diaconul Sorin Sîplăcan. Aproape toți cei care au participat la Liturghie s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Creștinii prezenți la sărbătorirea hramului au primit în dar mai multe cărți de folos duhovnicesc.

În ajunul sărbătorii s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. După ungerea cu untdelemn sfințit, Preasfințitul Macarie a sfințit o icoană a Maicii Domnului, recent pictată, apoi a susținut o cateheză biblică. Vorbindu-le enoriașilor și despre ocrotirea și folosințele Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Preasfințitul Macarie a amintit despre apropiata Slujbă a Deniei Acatistului Bunei Vestiri care se va săvârși în biserici vinerea viitoare.

La finalul Liturghiei săvârșite cu prilejul hramului, s-a sfințit și icoana Sfântului Calinic de la Cernica, pictată recent, iar Preasfințitul Macarie le-a vorbit credincioșilor despre viața și puterea modelului acestui mare ierarh isihast român care ocrotește parohia românească din orașul norvegian Stavanger.

Comentarii Facebook


Știri recente