Cinstirea Sf. Calinic de la Cernica în parohia Tarragona, Spania

Perioada 10-11 aprilie 2013 a constituit zile de trăire duhovnicească pentru credincioșii din Parohia Ortodoxă Română din Tarragona, Spania, întrucât l-au sărbătorit pe unul dintre ocrotitorii spirituali, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, precum și a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Ignatie Mureșeanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, a răspuns invitației părintelui paroh Vasile Baltărețu și a credincioșilor săi, de a participa la bucuria prăznuirii hramului parohiei, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

În acest sens, întâlnirea duhovnicească a debutat miercuri, 10 aprilie, când Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat, în fapt de seară, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, în comunitatea ortodoxă română din Reus, Spania, care a fost urmată de o conferință duhovnicească despre Lucrarea tainică a postului în viața noastră, precum și de întrebări legate de această temă sau de viața spirituală, adresate de către credincioși, care au participat într-un număr mare.

Ziua a fost încheiată cu o agapă oferită de către credincioasele parohiei dimpreună cu doamna preoteasă Elena Băltărețu, la care au luat parte toți cei prezenți.

Sărbatoarea a continuat a doua zi seara, 11 aprilie 2013, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Calinic, prin săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite, de către Preasfințitul Ignatie Mureșeanul, înconjurat de un sobor de 7 preoți: pr. Vasile Băltarețu, pr. Costinel Purcărea din parohia Manresa, pr. Mihai Solomon din parohia Girona, pr. Laurențiu Rezeanu din parohia Figueres, pr. Ioan Poștoi din parohia Sevilla, pr. Bogdan Păunescu din parohia Vinaros și pr. Ivan Holosciuc din parohia de limbă ucraineană din Reus.

La final, Preasfințitul Părinte Ignatie a rostit o meditație despre semnificația momentelor de tăcere liturgică din cadrul Sfintei Liturghii a Darurilor înainte-sfințite. În semn de prețuire, părintele paroh și credincioșii i-au dăruit Preasfinției Sale o icoană cu Sfântul Ierarh Calinic.

Parohia Ortodoxă Română din Tarragona și-a sărbătorit hramul, pentru prima dată, în prezența raclei cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic, primite în dar, în acest an, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente