Ești fotograf? Alătură-te campaniei #satulmeuromanesc

Dacă eşti fotograf şi doreşti să ajuţi la redescoperirea satului românesc în toată splendoarea sa, alătură-te Campaniei noastre derulate pe tot parcursul acestui an.

Nu trebuie decât să postezi pe Instagram imagini care să aibă ca subiect central frumusețea vieții de la țară, utilizând #satulmeuromanesc.

Imaginile cele mai reprezentative vor fi repostate pe contul de Instagram al Agenţiei de ştiri Basilica.

Campania a fost iniţiată în contextul Anului 2019 declarat An omagial al satului românesc în Patriarhia Română, cât şi urmare a organizării de către Agenţia de ştiri Basilica a Expoziției „Chipul satului românesc”, în perioada 27 februarie – 09 martie 2019.

Fotografii care au contribuit la Expoziţia marca Basilica.ro, ce va fi prezentată miercuri în premieră la Palatul Patriarhiei, au surprins chipuri ale românilor de la sate și viața autentică a locuitorilor acestor plaiuri „unde s-a născut veșnicia”, aşa cum spunea Lucian Blaga.

Campania #satulmeuromanesc are ca obiectiv evidenţierea importanţei satului românesc în conturarea identităţii spirituale şi culturale a poporului nostru.

Patriarhul Daniel a atras atenţia în noiembrie 2018 asupra situaţiei delicate în care se află în prezent satul românesc şi a oferit câteva sugestii pentru revitalizarea acestuia.

Potrivit Preafericirii Sale, „astăzi, satul românesc este oarecum răstignit între idealizare nostalgică și abandonare practică, între identitate tradiţională și supraviețuire precară”.

„Criza actuală a satului românesc este amplificată de tensiunea încă existentă între potențialul de dezvoltare și neputința de afirmare”.

„În ultimii ani, ţăranul român trăiește suferinţa dezrădăcinării sale și a înstrăinării sale prin emigraţie în străinătate, lucrând mai mult pentru dezvoltarea altor ţări, decât pentru propria sa patrie de origine”, a semnalat Patriarhul Daniel.

Mesajul integral poate fi accesat aici.

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și de Institutul Național de Statistică, zonele rurale din România acoperă 87,1% din teritoriul ţării și aproximativ 45,7% din populația țării locuiește în mediul rural, adică puțin peste 8,5 milioane de persoane.

De asemenea, 30% din populația țării este angajată în agricultură.

Foto Credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente