Cinci case de tip familial vor fi construite pentru 60 de copii abandonați din Bihor

Prin intermediul proiectului „Aripi de înger”, până în decembrie 2020, cinci case de tip familial vor fi construite în cinci parohii ortodoxe din județul Bihor. Locuințele sunt destinate copiilor abandonați, informează Trinitas TV.

„Aripi de înger” este un demers comunitar inițiat de „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor” împreună cu Fundația „Hope and homes for children”, cinci parohii orădene și Asociația „Filantropia” a Episcopiei Oradiei.

Toate cele cinci case vor fi construite pe suprafețe de teren puse la dispoziție de comunitățile parohiale.

„Peste 6000 de copii sunt încă instituționalizați în Centre de plasament. Prin acest proiect se dorește dorește construirea unor case de tip familial prin care să se asigure acel climat de familie și de căldură sufletească” a declarat pentru Trinitas TV consilierul eparhial Pr. Laurențiu Lazăr.

Asociația Filantropia Oradea împreună cu toate comunitățile parohiale implicate vor sprijini prin intermediul proiectului „Aripi de Înger” Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor în activitatea de îngrijire și integrare comunitară a copiilor din noile cămine familiale.

Detalii despre cum putem contribui, pe site-ul oficial al Asociației Filantropia Oradea.

Foto credit: Bihon.ro

Comentarii Facebook


Știri recente