Chișinău: Maica Domnului Ocrotește de un deceniu Centrul Maternal al Misiunii Diaconia

„De un deceniu, Centrul este legat simbolic de nașterea și ocrotirea vieții, având-o ca ocrotitoare pe Maica Domnului”, a scris pe pagina de Facebook a Misiunii Diaconia Părintele Ioan Cosoi, consilierul spiritual al Centrului Maternal „În brațele mamei” din Chișinău.

„Când asistăm anumite cazuri și suntem neputincioși în fața situației pe care o trăiesc mamele beneficiare, Ea e mijlocitoarea noastră către Hristos Domnul și ocrotitoarea tuturor copiilor”, a adăugat el.

În Centrul Maternal sunt plasate cupluri mamă-copil și femei în criză de sarcină. Din echipa multidisciplinară a centrului mai fac parte un psiholog și un asistent social.

Împreună cu beneficiarele, echipa elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației cu copilul și formarea deprinderilor de îngrijire a lui, gestionarea resurselor și tranziția femeilor către o viață autonomă.

Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil. La el se adaugă Centrul de găzduire secundară „Casa Maria”, care asistă cuplurile mamă-copil care mai au nevoie de susținere și mamele foarte motivate să-și îmbunătățească viața. Acestora li se oferă o garsonieră pe un timp determinat și consultanță de la distanță.

Centrul Maternal „În brațele mamei” a fost înființat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei și împlinește luna acesta un deceniu de existență. În primii nouă ani, a sprijinit 136 de mame până când s-au putut reintegra social.

Foto credit: Facebook / Misiunea Socială „Diaconia”

Comentarii Facebook


Știri recente