Chișinău: Glovo Moldova susține mamele cu copii de la căminul maternal al Misiunii Diaconia

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a primit recent vizita reprezentanților Glovo Moldova, care au donat hrană pentru bebelușii din cadrul Centrului Maternal „În brațele mamei”. Produsele vor acoperi nevoile celor mici pentru șase luni.

Specialiștii Misiunii Diaconia au identificat, împreună cu Glovo, metode de implicare de tip CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) în mai multe programe ale organizației.

„Suntem cu adevărat mândri că am reușit să ajutăm mamele cu copii în dificultate de la centrul maternal al Diaconiei. Știm că încă mai putem face atât de multe pentru a sprijini oamenii cei mai vulnerabili ai societății, așa că nu ne vom opri aici și vom continua acțiunile caritabile”, a declarat Alexandru Mihalache, Director General Glovo Moldova.

„În timpul pandemiei am realizat cât de importantă este platforma noastră pentru oameni. Tocmai de aceea, am decis, prin intermediul inițiativei noastre sociale Glovo Access, să punem platforma noastră la dispoziția celor mai vulnerabili membri ai societății și, astfel, să contribuim și noi la transformarea societății”, a adăugat reprezentantul companiei.

Căminul maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale Diaconia adăpostește în prezent opt mame cu copii aflate în dificultate. În curând, la centru vor mai ajunge două viitoare mame.

„Femeile care ajung aici sunt direcționate de obicei de autoritatea tutelară, ONG-uri sau vin singure. Sunt cazuri când ajung aici de la maternități sau, în cazuri mai rare, prin intermediul parohiilor din țară”, a explicat, pentru Moldova.org,  Mihaela Belei, coordonatoarea programului „În brațele mamei”.

Principala problemă cu care se confruntă beneficiarele este sărăcia, dar unele sunt și victime ale violenței domestice. În ultimul timp, au apărut mai multe persoane fără adăpost.

Femeile stau la centrul maternal până la un an, însă șederea poate fi extinsă printr-un alt program locativ dacă problemele cu care se confruntă nu sunt soluționate. „Ne concentrăm pe rezolvarea problemelor și doar atunci mamele pleacă de aici”, a declarat pentru Moldova.org Mihaela Belei, coordonatoarea proiectului.

Centrul are specialiști care oferă servicii juridice, psihoterapie și asistență socială pentru rezolvarea cazurilor. Pentru fiecare beneficiară este realizat un plan individual de intervenție al cărui scop este dobândirea autonomiei. Mamele primesc consiliere și pentru creșterea copilului și consolidarea relației cu el.


Centrul maternal „În brațele mamei” poate găzdui simultan până la 15 femei însărcinate și/sau cupluri mamă-copil. Anul trecut, 29 mame au fost găzduite în total. În cei zece ani de activitate, programul „În brațele mamei” al Misiunii Sociale Diaconia a asistat 159 cupluri mamă-copil în situație de criză.

Pentru a sprijini în continuare beneficiarele, Misiunea Diaconia va înființa, anul acesta, o creșă socială. De asemenea, la începutul lunii februarie, organizația a anunțat că deschide un centru de consiliere pentru femei în criză de sarcină și femei post-abortive.

Vezi și:

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente