Chicago: IPS Nicolae a întâmpinat primii colindători de la Catedrala Mitropolitană

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a întâmpinat primii colindători care au venit să vestească Naşterea Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chicago.

Grupul de colindători a fost format de copiii de la Școala românească de sâmbătă și Școala de duminică ale Catedralei, însoţiţi de profesoarele lor.

După ce au interpretat colindele, Mitropolitul Nicolae le-a mulţumit copiilor pentru prestaţia artistică şi le-a vorbit despre semnificaţiile colindelor.

„Colindul nu este nicidecum o cântare duioasă intrată în tradiţie pentru că transmite amintirea unui eveniment istoric, ci valoarea şi autoritatea lui sunt bazate pe mesajul ce îl transmite, mesaj identic cu cel al Scripturii. Iar dacă teologia Întrupării Fiului este uneori complicată şi greu de înţeles, colindul ne spune în cuvinte simple, puse pe melodie, că Dumnezeu s-a pogorât la făptura umană ca s-o mântuie de rău”.

„Colindul ne îndeamnă pe fiecare să ne pregătim casele şi sufletele să-L primim pe Dumnezeu. În zilele ajunului Crăciunului, deşi postim, ne gătim casele şi ne încărcăm mesele, după cum spune un colind. Dar aceasta nu pentru cei ce colindă, ci pentru Dumnezeu însuşi care se pogoară în fiecare cămin şi aduce binecuvântare”.

„Aceasta este bucuria pe care o împărtăşim cu colindătorii. Noi suntem gazde, iar Dumnezeu este oaspetele ceresc ce se sălășluieşte între noi. Şi aduce cu El pacea şi fericirea de dincolo”, a menţionat Părintele Mitropolit.

Ierarhul le-a oferit apoi iconiţe şi daruri.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente