Cetatea Deva devine pentru o seară semnul luptei împotriva cancerului

Cetatea Deva şi Centrul cultural „Drăgan Muntean” din localitate vor fi iluminate în roz, miercuri seara, de la ora 19,00, ca semn al promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului la sân, a anunţat Primăria Deva printr-un comunicat de presă.

Această decizie a fost luată ca urmare a dublării numărului îmbolnăviri  în perioada 2017-2018 la nivelul judeţului Hunedoara.

Acest demers are rolul de conștientizare asupra importanței prevenției și depistării din timp a maladiei care ucide anual mii de femei. Potrivit statisticilor, în România, apar în fiecare an 9.000 de noi cazuri de cancer de sân, iar un sfert dintre femeile diagnosticate nu mai au nicio șansă de a fi salvate pentru că boala este depistată foarte târziu, se menţionează în comunicatul de presă.

Cancerul mamar este o problemă de sănătate la nivel mondial, fiind cel mai frecvent tip cancer mai ales în rândul femeilor.

Octombrie este declarată, la nivel mondial, luna prevenţiei cancerului la sân. Iluminatul arhitectural în culoarea roz a devenit o practică des întâlnită în luna octombrie pentru a reaminti importanţa depistării precoce a cancerului de sân.

Cetatea Deva a fost aleasă în acest demers pentru că reprezintă un simbol al judeţului Hunedoara, dar şi al României.

Cetatea a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prima menţiune documentară a cetăţii datează din secolul XIII, mai exact din 1269.

Foto credit: Wikipedia

Comentarii Facebook


Știri recente