Ceremonii religios-militare dedicate aniversării Unirea Principatelor Române, la Timişoara

Cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la Timişoara, au fost organizate o serie de manifestări militare și religioase la care au participat oficialităţi ale oraşului, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, precum şi alţi invitaţi.

Programul manifestărilor a debutat cu ceremonia din faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, unde reprezentanţi ai oficialităţilor locale au evocat momentul Unirii de la 24 ianuarie 1859 şi personalitatea Principelui Unirii, domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În deschidere, a fost intonat Imnul Național al României în acordurile fanfarei militare a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere Banat, continuându-se apoi cu ceremonia religioasă, oficiată de un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

În continuare, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa Inspectoratului de Poliţie au avut loc depuneri de coroane și jerbe de flori, după cum ne-a precizat Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, constituit din militari aparținând Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere Banat, Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod, ISU Banat și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

***

În 24 ianuarie 1859, sub conducerea liderului Alexandru Ioan Cuza, a avut loc Unirea Principatelor Române . Unirea de atunci a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Comentarii Facebook


Știri recente