Ceremonii fără public de 1 Decembrie la București și Alba Iulia

Atât la București, cât și la Alba Iulia ceremoniile militare de 1 Decembrie vor fi mult mai restrânse și fără public din cauza restricțiilor cauzate de pandemie.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. În zonă vor fi restricții de circulație atât în 30 noiembrie (pentru repetiții) cât și pe 01 decembrie.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor Covid-19, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

La Alba Iulia, de Ziua Națională majoritatea evenimentelor se desfășoară fără public și sunt transmise online. Ceremonia militară va avea loc de la ora 14.00 la Monumentul Unirii, fiind precedată de slujba Te Deum în Catedrala Încoronării din Alba Iulia (ora 12.00).

Până în data de 1 Decembrie vor avea loc zilnic evenimente culturale, toate fără public și transmise online. De Ziua Națională, orașul ar trebui să iasă din carantină, dar încă nu se știe cum va evolua situația. Vezi programul evenimentelor.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente