Ceremonial religios de Ziua Victoriei, în municipiul Roman

Un sobor de preoți din Protopopiatul Roman au participat luni, 9 mai 2016, la ceremonialul religios prilejuit de manifestările dedicate Zilei Victoriei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor de preoți din Protoieria Roman au slujit ceremonialul religios la manifestarea prilejuită de Ziua Victoriei, în cadrul unei celebrări desfășurate la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipiului Roman, la care au participat autorități militare și civile.

„În cadrul intervențiilor făcute de către oficialități s-a evocat întreita semnificație pe care o are această zi pentru națiunea română, ziua de 9 mai fiind în același timp un bun prilej de a serba Ziua Independenței României (1877), Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste (1945), și Ziua semnării întâiului acord pentru crearea Uniunii Europene (1950)”, după cum consemnează pr. Ioan Amărinii, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Părintele Ionel Doru a transmis asistenței cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, după care s-a trecut la depunerea de coroane de către reprezentanții instituțiilor publice, ai partidelor politice și ai unităților școlare din municipiu. La întreaga ceremonie au asistat și veterani de război, în încheiere având loc și o defilare militară.

Comentarii Facebook


Știri recente