Ceremonial militar-religios de Ziua Armatei României la Râmnicu Vâlcea

De Ziua Armatei României, astăzi, 25 octombrie 2013, la monumentul eroilor – Statuia Independenței din centrul orașului Râmnicu Vâlcea a avut loc un ceremonial militar – religios cu depunere de coroane de flori, în memoria ostașilor români care s-au jertfit de-a lungul anilor pentru țară, neam și credința ortodoxă strămoșească.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, festivitățile au debutat la orele 10.00, prin intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unei slujbe religioase, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, la eveniment au luat parte Părintele Ion Predescu, Consilier Social Misionar și Părintele Arhidiacon Ioan Liviu Găman, Inspector Media.

La sărbătoarea militar-religioasă desfășurată în cinstea Zilei Armatei, au participat, alături de militarii râmniceni, preoți, reprezentanți ai administrației de stat, locale și centrale, precum și ai principalelor instituții publice, veterani de război, elevi și studenți. După alocuțiuni și depunerea coroanelor de flori, manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și prezentarea onorului.

De la orele 11.00, la Scuarul „Mircea cel Bătrân”, a fost organizată o expoziție de tehnică și echipamente militare din dotarea structurilor de geniu.

În urmă cu 69 de ani, la 25 octombrie 1944, ostașii români ai Armatelor 1 și a 4-a au eliberat orașele Carei și Satu-Mare. Astfel erau înlăturate, consecințele odiosului Dictat de la Viena, prin care partea de nord-vest a Ardealului, leagăn al românismului, fusese smulsă din trupul țării.

Aproximativ 58.000 de ostași români, morți, răniți sau dispăruți au plătit atunci tributul de sânge al eliberării teritoriului românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente