Ceremonial al absolvenților teologi la Alba Iulia

În perioada 25-26 iunie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, s-a desfășurat examenul de licență, ce încununează patru ani de studii ai tinerilor teologi în prestigioasa instituție de învățământ albaiuliană. Marți, 25 iunie, a avut loc examenul scris la disciplina Teologie Dogmatică și proba la alegere, iar miercuri, 26 iunie, au fost susținute lucrările de licență în fața comisiei, de către studenții absolvenți ai celor două specializări, Teologie Pastorală și Teologie Asistență Socială, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

După susținerea lucrărilor de licență, s-a desfășurat ceremonia solemnă de depunere a jurământului de credință de către absolvenții promoției 2013, în prezența Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a părintelui Emil Jurcan, decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia și a corpului profesoral. Ceremonia a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă.

„Jur înaintea Atotștiutorului și Atotputernicului Dumnezeu că, în toată viața mea, voi păzi și voi propovădui învățătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, așa cum s-a descoperit de către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cum s-a propovăduit și s-a predat de către Sfinții Apostoli și de către Sfinții Părinți, așa cum se păstrează în Biserica Ortodoxă Română și mi s-a predat de către profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Jur că toata viața mea voi păstra și voi apăra bunul nume al acestei instituții de înaltă cultură teologică, voi respecta legile bisericești și voi rămâne în ascultare canonică față de ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, au rostit într-un glas, absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia la acest moment solemn, unic în viața lor.

Comentarii Facebook


Știri recente