Cercul pastoral-misionar Dăești întrunit la Parohia Dăești I din Arhiepiscopia Râmnicului

Întrucât anul 2013 este anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, s-a desfășurat joi, 28 martie, întâlnirea preoților din cercul pastoral „Dăești” la Parohia Dăești I, potrivit arhiram.ro

Tema întâlnirii intitulată „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane – Omul politic contemporan și creștinismul (de la indiferentism la mărturie creștină și implicare activă în viața Bisericii” a fost prezentată de Pr. Mitu Vasile Daniel, preot paroh la Parohia Dăești I.

Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea unei slujbe de Te-Deum, ca mulțumire pentru toate facerile de bine.

La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: Dăești I, Dăești II, Muereasca de Sus, Muereasca de Jos, Bogdănești I, Bogdănești II, Fedeleșoiu, Runcu, Valea Babei, Surpați, Olteni și Bujoreni.

La finalul întâlnirii Pr. Gherghinoiu Alin – protoiereu al Protopopiatului Rm. Vâlcea, a subliniat importanța rolului Bisericii în apărarea demnității credinciosului și a intereselor morale, sociale și materiale ale acestuia. Adevărata comunitate spirituală a creștinului este Biserica. Nu Biserica se găsește într-o criză de identitate, ci societatea modernă, care se raportează la ea însăși, prin individualismul abstract și aritmic, și nu la Hristos. Nu creștinismul sau Biserica „una, sfântă, sobornicească și apostolească” a „eșuat”, ci omul fără de Dumnezeu.

Totodată au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: pastorația preotului în rândul credincioșilor; problema prozelitismului sectar, necesitatea urgentării intabulării proprietăților bisericilor; acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave; etc.

Comentarii Facebook


Știri recente