Cercul pastoral-misionar Bălcești s-a întrunit la Parohia Făurești, din Protopopiatul Drăgășani

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani clericii arondați cercului pastoral misionar Bălcești s-au întâlnit, vineri, 31 mai 2013, în Biserica cu hramul „Sfinții Voievozi” din Parohia Făurești, județul Vâlcea. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate în scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural în care preotul își desfășoară activitatea, informează arhiram.ro

Astfel, întâlnirea a debutat la ora 9.00 cu Taina Sfântului Maslu și a continuat cu prezentarea comunicării cu titlul „Monumentele istorice: acte necesare executării lucrărilor de intervențiela pictura și la locașul de cult, conform normelor in vigoare”, susținută de către preotul Cismaru Pompiliu de la Parohia Făurești .

La final au avut loc discuții libere referitoare la modalitatea obținerii avizelor necesare eliberării autorizației de construcție precum și despre importanta implementării proiectului catehetic „Calea”.

„Preoții prezenți la cerc au fost informați despre necesitate implicării parohiilor în activitatea filantropică a Bisericii prin acordarea de ajutoare copiilor ce provin din familii defavorizate, despre colaborarea dintre parohii și Liga Femeilor Creștin – Ortodoxe în ceea ce privește identificarea tinerilor ce urmează a primi Taina Sfintei Cununii; despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor, despre proxima Conferință de primăvară ce se va desfășura marți, 4 iunie a.c. la Drăgășani, precum și despre necesitate implementări proiectului catehetic „Calea”. La eveniment a luat parte si primarul localității Făurești, domnul Ion Tarviucă”, a spus Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente