Cercetarea Teologică de la Sibiu este recunoscută pe plan mondial

Cercetarea Științifică în cadrul Centrului de Cercetare Teologică (CCT) și a Centrului de Cercetare Ecumenică (CCES) reprezintă o continuare și completare firească a procesului de învățare desfășurat în cadrul Facultății de Teologie „Sf. Andrei Șaguna” Sibiu. Cercetarea Teologică de la Sibiu a ajuns să fie cunoscută peste hotare.

„Când se aude de Facultatea de Teologie din Sibiu, toată lumea știe unde este, și pe hartă. Am întâlnit o dată un profesor arab, sirian, la Paris, știa exact de unde sunt. Oamenii știu de unde suntem nu doar pentru partea istorică ci și pentru locul unde a ajuns cercetarea azi”, a spus părintele Constantin Necula în cadrul unui interviu.

Pr. prof. Univ. Dr. Constantin Necula este Directorul Centrului de Cercetare Teologică, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

„Avem patru ramuri de teologie: teologie biblică, teologie istorică, teologie practică și teologie moral-sistematică. Și atunci, pe toate cele patru ramuri, se face cercetare. Există volume specifice, de exemplu recuperarea textelor lui Zaharia Boiu, aceasta este preocuparea mea. Se mai lucrează la recuperarea textelor lui Horia Petra-Petrescu, tot în partea de teologie practică”, a mai spus Părintele.

Centrul de Cercetare Teologică de la Sibiu colaborează cu cel din Pretoria, Africa de Sud.

„Noi am avut șansa, în Centrul de Cercetare, cu ajutorul Universității, am accesat HTS Theological Studies, din Africa de Sud, o revistă cotată ISI, unde au scris aproape toți colegii. Nu doar pentru punctaj, ci și pentru că avem o colaborare cu Universitatea din Pretoria, susținută de Părintele Decan, prof. univ. dr. Daniel Buda, care a fost și cadru didactic în Pretoria”.

Toți profesorii de la Facultatea de Teologie, inclusiv cei care sunt implicați în Centrul de Cercetare Teologică, știu mai multe limbi.

„Șansa noastră este că toți profesorii știu una, două, trei limbi. Studenții i-am încurajat foarte mult să mai învețe o limbă în afară de cea nativă, tocmai pentru a putea să fluidizăm cercetarea. Acest lucru se vede și se simte”, a declarat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula.

Potrivit directorului Centrului de Cercetare Teologică, Constantin Necula, activitatea tuturor centrelor de cercetare ULBS a fost evaluată și ordonată o dată cu alegerea rectorului, prof. univ. dr. Sorin Radu, și mai ales datorită prorectorului, prof. univ. dr. Andrei Terian.

Foto credit: tribuna.ro

Comentarii Facebook


Știri recente