Cerc pastoral și conferință administrativă în Câmpina

Preoții din Cercul pastoral-misionar nr. 3 Breaza al Protoieriei Câmpina s-au întrunit, joi, 7 martie 2013, la biserica Parohiei Poiana Câmpina, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, după cum informează Ziarul Lumina.

Înainte de întrunire, a fost săvârșită de soborul de preoți Sfânta Liturghie, la care au participat și credincioși din parohii.

„După Sfânta Liturghie, au avut loc lucrările Cercului pastoral-misionar cu tema «Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii», aleasă în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Referatul principal a fost susținut de către preotul Constantin Mușat de la Parohia Bobolia. Un punct important pe ordinea de zi a fost intensificarea vieții liturgice și a catehezei parohiale. În urma discuțiilor, preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar au fixat pentru Postul Mare un program duhovnicesc și liturgic care cuprinde săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, a Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, iar în prima săptămână a Postului Mare, săvârșirea serviciilor religioase recomandate de Tipicul bisericesc. Au mai fost dezbătute și alte aspecte de ordin administrativ-bisericesc și misionar-pastoral”, a precizat preotul Ion-Laurențiu Veress, de la Parohia Podu Vadului-Breaza, coordonatorul Cercului pastoral nr. 3 Breaza.

Tot joi, 7 martie, la sediul Protoieriei Câmpina a avut loc conferința administrativă din luna martie a preoților din protopopiat. „Au fost dezbătute ordinele primite de la Centrul eparhial și s-au discutat probleme de interes general care să conducă la o uniformizare a serviciilor religioase în perioada imediat următoare a Postului Mare”, a spus părintele protoiereu Dumitru Costică.

Comentarii Facebook


Știri recente