Cerc pastoral-misionar comun la Mănăstirea Feredeu, Arad

Cercurile pastorale misionare din cadrul Protopopiatului Lipova s-au desfășurat miercuri, 13 aprilie 2016, la Mănăstirea Feredeu, Arad.

După oficierea Sfintei Liturghii, preotul Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei și arhimandritul Ilarion Tăucianu, starețul Mănăstirii Feredeu au prezidat lucrările Cercurilor misionare din Protopopiatul Lipova. Preotul Mihai Radeș de la parohia Mîsca a susținut lucrarea cu tema:”Sfântul Antim Ivireanul –tipograf, gospodar, administrator și restaurator de locașuri de cult”. Referentul a subliniat rolul ierarhului martir în biruința limbii române, și efortul susținut pentru înființarea tipogarfiilor și tipărirea cărților de cult.

La final, Protopopul Lipovei a mulțumit părintelui Ilarion Tăucianu pentru bunăvoință și pentru faptul, că la fiecare întrunire a Cercurilor pastorale misionare, Mănastirea Feredeu are porțile larg deschise.

Toți cei prezenți au luat parte la o agapă creștină, după cum subliniază pr. Iulian Botezatu, din cadrul Biroului de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente