Cerc Pastoral în Protoieria Ploiești

În cadrul Anului Omagial dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, preoții din Cercul Pastoral nr. 4 s-au întâlnit la Parohia Tătărani din Protoieria Ploiești, unde în prezența unui număr mare de credincioși, au săvârșit Taina Sfântului Maslu.

După săvârșirea acestei Sfinte Taine Pr. Protoiereu Ștefan Mușat a ținut un bogat cuvânt de învățătură prin care a arătat credincioșilor prezenți că odată cu începerea postului avem obligația sfântă de a purta de grijă atât pentru trup, cât și pentru suflet, participând cu regularitate atât la Dumnezeiasca Liturghie, la Taina Sfântului Maslu, cât și la celelalte slujbe. O altă grijă a fiecărui credincios ar trebui să fie ca în acest post să-și cerceteze pe părintele duhovnic și prin Taina Sfintei Spovedanii să se elibereze de păcatele săvârșite cu voie sau fără de voie, cu știință sau cu neștiință, iar spre sfârșitul postului să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, pentru ca Lumina lui Hristos cel Înviat, să pătrundă într-un suflet eliberat prin mărturisirea păcatelor, a mai precizat Pr. Protopop.

La final, împreună cu toți credincioșii, în Așezământul Social al parohiei, a avut loc agapa pregătită pentru acest moment, unde discuțiile au continuat pe marginea temei „Taina Sfântului Maslu”.

Comentarii Facebook


Știri recente