Cerc pastoral în Protoieria Ilfov Nord. Tema întrunirii a fost dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului

Protoieria Ilfov Nord

La parohia Petrăchioaia, Protoieria Ilfov Nord, a avut loc întrunirea preoților cercului pastoral Afumați. În deschiderea întâlnirii din 16 mai 2017 a fost oficiată slujba acatistului Bunei Vestiri.

În continuare au fost susţinute referate cu tematica anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Pr. Dumitrescu Dragoș, parohia Vânători, a susținut referatul cu titlul Viața vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, iar Pr. Stoian Petru de la parohia Afumați I a susținut prelegerea cu tema Grija Patriarhului Justinian Marina față de preoții de mir din Biserica Ortodoxă Română.

Prin cele două alocuţiuni au fost evocate cele mai importante momente din viața Patriarhului Justinian Marina, iar în mod special a fost prezentat efortul acestuia pentru ca preoții din acea perioadă tulbure şi ostilă Bisericii să se bucure de un statut similar intelectualilor acelor vremuri.

În cuvântul său, Pr. Protopop Cristian Burcea a evidențiat grija deosebită a vrednicului de pomenire Patriarh Justinian față de sfintele locașuri, subliniind faptul că în timpul arhipăstoririi Sale multe dintre ele au fost restaurate, pictate și înnoite.

De asemenea, părintele protopop a apreciat activitatea Pr. Răducanu Mihăiță Cătălin, a felicitat credincioșii parohiei Petrăchioaia și autoritățile locale care au sprijinit la consolidarea bisericii, în prezent susținând realizarea lucrărilor de pictură.

Deși parohia Petrăchioaia numără aproximativ 200 de familii, având o populație cu o medie de vârstă crescută, totuși începând cu anul 2014 au fost realizate ample lucrări de consolidare a bisericii.

Cercul pastoral Afumaţi cuprinde parohiile din comunele ilfovene Afumați, Petrăchioaia și Ștefăneștii de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente