Cerc pastoral al Protopopiatului III Capitală, la Mănăstirea Caraiman

La Mănăstirea Caraiman s-a desfășurat, luni, 17 iunie 2013, cercul pastoral organizat de Protopopiatul III Capitală, cu tema: „Preoția Sacramentală și preoția universală; Rolul mirenilor în viața Bisericii”, la care au fost invitați și membrii Consiliului Parohial, a precizat Părintele Dinu Pompiliu, Protopopul Protoieriei III Capitală.

Tema a fost susținută de către Părintele Prof. Tache Sterea, care a subliniat rolul preoției universale în viața Bisericii, cu texte scripturistice și argumente patristice, spunând că: „Preoția universală se realizează pe baza preoției sacramentale”. Părintele Tache Sterea a evidențiat rolul conștient pe care trebuie să-l aibă laicatul de astăzi, în Biserică. Mirenii trebuie să realizeze „o liturghie, după liturghie”, prin exemplul vieții, prin propovăduirea Cuvântului în familie și societate. Totodată, s-a subliniat rolul epitropului și al Consiliului Parohial în viața Bisericii.

În data de 18 iunie 2013, dimineața, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, de către un sobor de preoți, în frunte cu Părintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor

De la ora 10:00, Părintele Dr. Gheorghe Sima, de la Parohia „Dobroteasa”, a susținut o prelegere cu tema: „Rolul laicatului în viața Bisericii”. Părintele a afirmat că: „toți membrii Bisericii au datoria de a învăța dreapta credință, unii în Biserică, iar alții în societate”. Concluzionând, Părintele Dr. Gheorghe Sima a mai spus: „nu trebuie să uităm că, Biserica este acolo unde suntem noi, iar faptele din viața de zi cu zi sunt o propovăduire permanentă. În misiunea preoțească nu suntem singuri, ci îl avem alături pe Hristos, care a spus: <i>În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea</i> (Ioan XVI, 33)”.

Cercul Pastoral s-a încheiat cu o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente