Cerc misionar la Parohia Timişoara-Ronaţ

Biserica parohiei timişorene Ronaţ a găzduit joi, 20 noiembrie, întrunirea preoţilor din cadrul Cercului misionar III al Protopopiatului Timişoara I, informează “Ziarul Lumina”.

În cadrul întâlnirii a fost evocată personalitatea vrednicului arhipăstor bănăţean Mitropolitul Nicolae Corneanu, care ar fi împlinit în data de 21 noiembrie venerabila vârstă de 91 de ani.

Întâlnirea preoţilor timişoreni din cadrul Cercului misionar III al Protopopiatului Timişoara I s-a desfăşurat sub coordonarea părintelui protopop Ioan Bude, care a prezentat în deschidere aspectele misionare şi pastorale propuse spre dezbatere. În prima parte au fost abordate probleme de administraţie şi organizare a activităţii preoţeşti în parohie, dar şi subiecte legate de acţiunile derulate la nivelul parohiilor cu privire la temele propuse de Patriarhia Română pentru Anul omagial euharistic şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

În partea a doua a întâlnirii, a fost vizionat filmul documentar realizat de TRINITAS TV dedicat omagierii regretatului Mitropolit Nicolae Corneanu, întrucât, în fiecare an, la 21 noiembrie, de praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, clericii şi credincioşii bănăţeni aniversau ziua de naştere a arhipăstorului lor.

„La nivelul protopopiatului nostru avem trei cercuri misionare care se întrunesc la parohiile Checea, Peciu Nou şi Timişoara-Ronaţ. Întrunirea de astăzi se integrează în tema festivă a sărbătorii de mâine, «Intrarea în biserică a Maicii Domnului», un praznic împărătesc, ce era de regulă secondat de o mare bucurie a tuturor preoţilor şi credincioşilor bănăţeni, ziua de naştere a Mitropolitului nostru Nicolae Corneanu. Tocmai de aceea, am considerat ca reperul misionar al întâlnirii noastre de astăzi să fie pus sub lumina pilduitoare a vieţii şi lucrării regretatului nostru arhipăstor, cel care ne-a hirotonit pe majoritatea dintre noi în treapta preoţiei. Urmărind filmul sinteză al vieţii şi slujirii sale, realizat de televiziunea Patriarhiei Române, am avut ocazia să ascultăm pe lângă propriile mărturii şi poveţe ale vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae despre slujirea şi idealurile sale ca arhipăstor şi slujitor al lui Dumnezeu şi numeroase mărturii ale altor oameni de valoare ai sfintei noastre Biserici, care l-au cunoscut îndeaproape: ierarhi, academicieni, medici, profesori, călugări, preoţi şi colaboratori apropiaţi ai Mitropolitului Nicolae. După vizionarea acestui film nu putem să nu concluzionăm că ierarhul nostru a fost un om care şi-a depăşit epoca şi un slujitor al lui Dumnezeu fără echivalent şi fără precedent, care a scris o pagină importantă în istoria Bisericii Ortodoxe Române, în cei 52 de ani de arhipăstorire a bănăţenilor“, a menţionat părintele protopop Ioan Bude.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…