Centrul Sfânta Alexandra a organizat o întâlnire în aer liber cu mamele și femeile însărcinate pe care le sprijină

Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” a organizat joi o nouă întâlnire în aer liber cu femeile însărcinate și mamele cărora le oferă sprijin.

Mulțumită voluntarilor care au organizat activități pentru copii, întâlnirea a fost un moment de respiro pentru mame. Baloanele, pictatul, explorarea parcului și joaca au fost distracția copiilor, iar bucuria reîntâlnirii a fost împărtășită de toți participanții.

„Un vechi proverb spune că este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil. Pentru femeile însărcinate și mamele lipsite de sprijin, o întâlnire de socializare cu alte mame este o adevărată binecuvântare”, a declarat Veronica Tuțu, asistentul social al centrului.

„Faptul că discută, își povestesc experiențele de viață, problemele și bucuriile legate de creșterea copiilor le ajută să simtă că nu sunt singure. Iar gândul că fac parte dintr-o comunitate le impulsionează să treacă mai ușor peste dificultăți în viața de zi cu zi”, a adăugat ea.

Scopul întâlnirilor este crearea unei rețele informale de sprijin reciproc. În timp, mamele se cunosc mai bine și construiesc relații care continuă și dincolo de intervenția centrului prin activități specifice.

Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” oferă sprijin pe termen mediu și lung femeilor însărcinate, mamelor singure și familiilor cu mulți copii. Serviciile de consiliere și asistență psihologică și socială sunt acreditate.

Foto credit: Centrul Sf. Alexandra Împărăteasa

Comentarii Facebook


Știri recente