Centrul eparhial şi seminarul din Suceava, distruse în urma unui incendiu

Clădirea Centrului eparhial Suceava a fost cuprinsă de flăcări ieri-dimineaţă, 8 ianuarie 2015, în urma izbucnirii unui incendiu.

Din primele informaţii, se pare că focul a izbucnit în clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei“ din Suceava, aflată în apropiere, potrivit mmb.ro.

„În jurul orei 8:30, la sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde funcţiona sediul Centrului eparhial Suceava şi sediul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei“, a izbucnit un incendiu de proporţii, care s-a propagat cu rapiditate. În primă fază, personalul angajat al Centrului eparhial, precum şi cadrele didactice care îşi desfăşurau activitatea în sălile de curs ale seminarului au intervenit pentru evacuarea elevilor seminarişti. În acelaşi timp, s-a încercat să se intervină cu stingătoarele pentru a limita propagarea incendiului. A fost sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care a intervenit într-un timp foarte scurt. Clădirea din lemn a ars în totalitate şi nu s-a mai salvat nimic“, a relatat părintele Gheorghiţă Dan, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a convocat Permanenţa Consiliului eparhial într-o şedinţă de lucru, pentru a stabili măsurile care se impun pe termen scurt. În cursul zilei de ieri au avut loc discuţii între reprezentanţii Centrului eparhial Suceava şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în vederea stabilirii locaţiei unde vor studia elevii seminarului teologic ortodox din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente