Centrul de zi pentru copii „Sf. Stelian” din Urlați a fost sfințit de Patriarhul Daniel

În a doua zi de Crăciun, când Biserica cinstește Soborul Maicii Domnului, Patriarhul Daniel a sfințit Centrul de zi pentru copii „Sfântul Stelian” din Urlați, în urma unor lucrări de extindere și modernizare.

Centrul a fost inaugurat în anul 2013 de Preafericirea Sa și funcționează sub egida Fundației „Bucuria Ajutorului” – filiala Urlați.

Centrul oferă servicii de tip after-school, meditaţii şcolare şi consiliere pentru 35 de copii din zona Urlați, care provin din familii cu dificultăţi financiare, monoparentale şi cu mulţi copii. Pentru copiii şcolari, pe tot parcursul anului şcolar copii beneficiază de hrană caldă, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării. Centrul desfăşoară şi activităţi extraşcolare, precum concursuri de şah, pictură, desen.

După slujba de sfințire, Patriarhul a subliniat importanța educației copiilor.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că în această a doua zi de Crăciun am reușit să venim să vedem acest Centru de zi pentru copii într-o formă extinsă înnoită și îmbogățită. Soborul Maicii Domnului este o zi de binecuvântare pentru toți cei care au grijă de copii, după cum Maica Domnului a avut grijă de Pruncul Iisus”.

„Educația copiilor este tot atât de importantă, dacă nu chiar mai importantă decât simpla lor creștere biologică. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că hrana materială, creșterea biologică este importantă, dar educația este și mai importantă, pentru că se formează omul. Educația copiilor este o artă”.

S-a constatat că la majoritatea persoanelor care au devenit sfinte „a contat foarte mult copilăria și educația din timpul tinereții”.

„De aceea, noi considerăm că cea mai mare formă de iubire este iubirea smerită care nu așteaptă răsplată”, a menționat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Părintele Patriarh i-a felicitat pe cei care au contribuit la execuția lucrărilor.

„Felicităm pe toți cei care au contribuit ca lucrările care s-au făcut aici să fie aduse la împlinire și în mod surprinzător să fie foarte frumoase și adaptate nevoilor acestei comunități de oameni mici cu idealuri mari”, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul a oferit distincții, după cum urmează:

Ordinul „Sfântul Martir Antim Ivireanul”, pentru Pr. Radu Manuel, președintele Fundației Bucuria Ajutorului – Filiala Urlați

Diploma și medalia Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români (2020), pentru:

  • Ene Marian, director general al Companiei Zucchero Media SRL
  • Echipa emisiunii „Visuri la cheie” – PRO TV
  • Antofie Alexandru, ing. constructor, firma Clerox
  • Diculescu Letiţia, arhitect șef, SC Europroiect SRL

Ca semn de prețuire pentru această lucrare, Patriarhul Daniel a oferit în dar centrului social înnoit o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

Mai multe informații despre facilitățile oferite de Centrul de zi pentru copii „Sf. Stelian” – Urlați, aici, iar fotografii aici.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…