Centrul de zi din Holt: Preoții le-au oferit daruri și le-au vorbit copiilor despre unitatea familiei

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, joi după-amiază, programul de la Centrul de zi din Holt, județul Bacău, a fost unul special. Copiii au primit daruri și au ascultat o cateheză despre unitatea familiei susținută de Pr. Daniel Marari.

La rândul lor, copiii înscriși la Centrul ocrotit de Sfântul Arhanghel Rafail au realizat picturi tematice, au desenat pe asfalt şi au prezentat un program artistic.

Cateheză despre unitatea familiei

Pr. Daniel Ionel Marari, inspector pentru catehizare și tineret, în cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a prezentat la Centrul de zi din Holt cateheza ,,Unitatea familiei, expresie a unităţii Sfintei Treimi”, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Delegatul Arhiepiscopului Ioachim le-a explicat copiilor faptul că unitatea în familia creștină se bazează pe credința în Mântuitorul Hristos și se desăvârșește după modelul unității și iubirii dintre persoanele Sfintei Treimi.

Evenimentul face parte din programul ,,Ca toţi să fie una în Hristos Domnul!” și este derulat cu prilejul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri de la 1918”.


Vezi și: Mesajul Patriarhului Daniel de 1 iunie


La final, părintele Adam Iulian Vasile, coordonatorul Centrului de zi din Holt, a mulţumit Pr. Daniel Ionel Marari, cadrelor didactice de la Şcoala din Holt şi tuturor celor care sprijină activitatea Centrului.

Centrul de zi din Holt

Centrul de zi pentru copii ,,Sfântul Arhanghel Rafail” din localitatea Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău, a fost înfiinţat în anul 2012 de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului. Activitățile desfășurate sunt de tip after-school. La centru, copiii își fac temele cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect.

Chiar de la înfiinţare, 20 copii beneficiază zilnic de o masă caldă gratuită. La centru au loc activităţi catehetice, culturale şi misionare după un program săptămânal prestabilit.


Citește și: Servicii caritabile pentru 30.000 copii. Patriarhia Română a investit în 535 de instituţii sociale destinate copiilor


Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente