Centrul de tineret din Sărmașu: Arhiepiscopul Alba Iuliei a sfințit 12 busturi ale unor români marcanți

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat sâmbătă slujba de binecuvântare a noilor busturi amplasate în curtea Centrului de tineret din orașul Sărmașu, județul Mureș. Au participat Primarul din Sărmașu, Valer Botezan, credincioși și clerici.

Busturile au fost sculptate de artistul plastic Ioan Astăluș și reprezintă eroi români și personalități religioase și culturale care au marcat istoria. Ele vin în continuarea unui proiect început în Anul Centenar, când au fost sfințite alte 24 de busturi.

„Fiindcă Centrul de tineret din Sărmașu găzduiește taberele pentru copiii din cuprinsul eparhiei, acestea au scop educativ, de facilitare a întâlnirii cu istoria”, a declarat Părintele Lucian Voșloban, Protopopul de Luduș. pentru Basilica.ro.

În semn de prețuire pentru activitatea depusă în slujba Bisericii, Arhiepiscopul Alba Iuliei le-a oferit Diplome de aleasă cinstire tuturor celor care au sprijinit realizarea busturilor.

Foto credit: Facebook

Complexul în care funcționează Centrul de tineret din Sărmașu include și un cămin care ajută preoții pensionari din protopopiatele Luduș și Târnăveni. Centrul de tineret și Căminul preoțesc funcționează în cadrul Parohiei Sărmașu I, păstorită de Părintele Ilie Bucur-Cașu.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente