Centrul de Presă BASILICA în sărbătoare la Patriarhie

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române și-a sărbătorit hramul ieri, 24 iunie, la praznicul Sfintei Treimi. Ostenitorii celor cinci instituții de presă componente s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, săvârșite în Catedrala patriarhală, după care au participat la un moment festiv în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.

La acest ceas de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte: părintele Nicolae Dascălu, coordonatorul Centrului de Presă BASILICA și directorul general al Publicațiilor „Lumina”, părintele Ciprian Apetrei, directorul Agenției de știri BASILICA, părintele Nicolae Dima, director al Televiziunii TRINITAS, și părintele Constantin Stoica, coordonatorul Biroului de presă al Patriarhiei Române, și diaconi din cadrul instituției media. La slujba de Te Deum care a urmat, ierarhul și preoții coordonatori ai centrului de presă, dimpreună cu angajații celor cinci componente, au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra lor și a întregii activități. În cuvântul de învățătură rostit la final, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a subliniat relevanța pastoral-misionară a activității unităților componente ale Centrului de Presă BASILICA: Televiziunea Trinitas, Radio Trinitas, Publicațiile „Lumina”, Agenția de știri Basilica și Biroul de presă și relații publice: „Toate aceste structuri ale Centrului de Presă BASILICA nu vor altceva decât să comunice credincioșilor ceea ce se întâmplă în viața Bisericii noastre, activitățile ei, și să aducă în casele credincioșilor, prin intermediul cuvântului rostit sau scris, al imaginii și al sunetului, un semn de bucurie, de nădejde și de încurajare într-o vreme în care este mare nevoie de bucurie și de speranță. De aceea, apreciem în mod deosebit munca acestor tineri, pentru că majoritatea angajaților acestui centru de presă sunt tineri teologi sau neteologi, dar care se străduiesc ca într-adevăr prin lucrarea lor să se preaslăvească numele Preasfintei Treimi printre noi, creștinii ortodocși români”.

Sărbătoarea a continuat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei cu un moment festiv în cadrul căruia a fost vizionat filmul documentar „Radio TRINITAS – 15 ani de activitate misionară”, informează „Ziarul Lumina”.

În prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au fost prezentate cărțile și produsele multimedia apărute recent: albumul „Cuvinte și imagini din viața Bisericii. Agenția de știri Basilica” – apărut cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate a Agenției de știri a Patriarhiei Române, la Editura BASILICA; „Pelerin în București. Ghid pentru vizitatori”, apărut la Editura BASILICA; volumul „Însemnări din pridvor. Lumini din Ziarul Lumina”, autor Daniela Șontică, apărut la Editura TRINITAS în Colecția MEDIA CHRISTIANA, Seria Lumina; volumul „Evanghelia zilei”, autor preot Dumitru Păduraru, apărut la Editura TRINITAS în Colecția MEDIA CHRISTIANA, Seria Radio TRINITAS; DVD-ul cu filmul documentar „Radio Trinitas – 15 ani de apostolat mediatic”; DVD-ul „Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Construirea infrastructurii: noiembrie 2010 – aprilie 2013”; CD-ul în format mp3 „Mica Biblie – 40 de episoade biblice din Vechiul și Noul Testament”, produs de Radio TRINITAS, și CD-ul audio „Cântări la Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în interpretarea protopsaltului Gabriel Rădășanu, apărut la Radio TRINITAS.

Tot în cadrul momentului festiv, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Diploma omagială „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru patru jurnaliști care lucrează în instituții media laice: Remus Rădulescu, re-dactor coordonator al Depar-tamentului „Viața religioasă” al Societății Române de Radiodifuziune; Elena Dinu, directorul Departamentului „Istorie – Religie” al Televiziunii Române; Daniel Popescu, redactor al Agenției Naționale de Presă Agerpress; Elvira Gheorghiță, senior reporter al Agenției de știri Mediafax.

La finalul întâlnirii, Patriarhul Bisericii noastre i-a felicitat pe toți ostenitorii Centrului de Presă BASILICA pentru eforturile pe care le depun pentru intensificarea misiunii Bisericii prin mass-media și le-a adresat un cuvânt de binecuvântare intitulat „Misiunea mediatică a Centrului de Presă BASILICA se amplifică”.

Comentarii Facebook


Știri recente