Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

În comunicările prezentate au fost evidențiate aspecte privind patologia, prevenția și tratamentul afecțiunilor oncologice.

Sesiunea de comunicări științifice a fost moderată de prof. Adriana Căruntu, inspector eparhial și director al Centrului, precum şi de conf. Manole Cojocaru, coordonatorul proiectului „Academia de Îngrijiri Paliative”.

„Evenimentul este dedicat Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului. În cadrul acestuia s-au reunit 20 de lectori cu lucrări care ne fac să reflectăm asupra importanței stilului de viață și a faptului că dacă reușim să facem schimbări importante în stilul de viață reușim și să reducem șansele de apariție a cancerului”.

„Este un eveniment pe care noi am dorit să îl celebrăm în primul rând pentru bolnavii care suferă de cancer și care au nevoie de îngrijiri paliative și, apoi, ne dorim să transmitem un mesaj important către comunitate asupra stării de sănătate. Să avem mai multă grijă de sănătatea noastră, de alimentație, de partea de sport și de prevenție, care sunt lucruri de bază cu care ar trebui să creștem”, a precizat prof. Adriana Căruntu.

Vezi și:

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente