Centrul Cuvioasa Parascheva acordă liceenilor merituoși 15 burse anuale

Centrul social-filantropic „Cuvioasa Parascheva”, care funcționează în cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Buzău, organizează o selecție pentru acordarea a 15 burse de studiu a câte 100 de euro fiecare pentru elevi cu rezultate foarte bune la învățătură din licee ale județului Buzău, informează „Ziarul Lumina”.

Programul de susținere a liceenilor cu rezultate foarte bune la învățătură a început la 1 martie 2013 și se va desfășura pe o perioadă de un an cu posibilitatea prelungirii. Cei care doresc să participe la acest proiect trebuie să îndeplinească mai multe criterii: media generală la studii în semestrul I și în anul precedent (începând cu clasa a VIII-a) să fie peste 9,00, iar media la purtare, 10 (se solicită copii după foile matricole); un dosar cu rezultatele unei anchete sociale, conform Legii 416/2001, efectuată de autoritățile locale pentru verificarea veridicității declarațiilor de venit și a celor referitoare la bunurile familiei; un CV și un eseu de minimum 250 de cuvinte în care elevul să-și exprime viziunea asupra viitorului său academic și profesional; copii după cartea de identitate și ale diplomelor pentru performanțe școlare (olimpiade, concursuri, proiecte) și distincțiile obținute în ultimii doi ani; patru recomandări: a dirigintelui, a profesorului de religie și a doi dintre profesorii de la școală, care predau una dintre următoarele discipline: limba română, matematică, informatică, istorie, limbi moderne, disciplină de specialitate; cerere tip. Elevii selectați pentru acordarea burselor vor fi invitați la un interviu. Cei care doresc să fie eligibili pentru o bursă din partea Centrului social-filantropic „Sfânta Parascheva” din Buzău trebuie să depună documentele la secretariatul Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, Aleea Episcopiei nr. 1, Buzău (program: luni-vineri 9:00-15:00, telefon 0238.710.065). Perioada de candidare se va încheia pe 20 martie. Candidaturile vor fi jurizate de către profesori din principalele licee din Buzău și membri ai comunității locale, pentru asigurarea transparenței și a obiectivității. Întrucât website-ul Centrului „Cuvioasa Parascheva” se află în reconstrucție, rezultatele vor fi publicate pe pagina de proiecte a Seminarului „Chesarie Episcopul” din Buzău, seminarulteologicbuzau.ro/proiecte. Pentru detalii, liceenii și consilierii educativi ai liceelor din Buzău se pot adresa părintelui prof. Cristian Dima de la seminarul din Buzău, la adresa de e-mail: proiecteseminar@gmail.

com. „Asociația noastră are bucuria de a invita elevii liceeni din județul Buzău la programul anual de burse de studii, pe care îl oferim și dorim să-l popularizăm în toate liceele în care există preocuparea pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor excepționali, pentru crearea de oportunități de studiu, precum și pentru sustenabilitatea demersului didactic care girează performanțele acestora. În aproape 9 ani de activitate, sute de tineri și bătrâni, din orașul Buzău, și nu numai, au beneficiat de diverse proiecte culturale și acțiuni filantropice, oferite cu generozitate de Biserica «Sfânta Cuvioasa Parascheva» și de o mulțime de binefăcători din municipiul Buzău și din străinătate. Centrul cultural-filantropic «Cuvioasa Parascheva» își reînnoiește permanent oferta de programe, dezvoltând și continuând totodată și activitățile, de acum tradiționale, destinate celor mai tinere vlăstare ale județului nostru”, se arată în invitația adresată de Centrul social-filantropic „Cuvioasa Parascheva” din Buzău.

Comentarii Facebook


Știri recente