Centrul Bisericesc din München își va sărbători ocrotitorul

Sf. Cuvios Siluan Athonitul, pomenit în 24 septembrie, este ocrotitorul Capelei „Sfântul Siluan” şi al întregului Centru Bisericesc Românesc Ortodox din München.

Programul de hram va începe joi cu Slujba Vecerniei oficiată de la ora 18:00 în Capela „Sfântul Siluan”, urmată de conferinţa cu tema „Sfânta Liturghie şi Împărtăşirea cu Sfintele Taine în viaţa credincioşilor Bisericii”, susţinută de Ierom. Petru Pruteanu.

Duminică, de la ora 09:30 vor fi oficiate Ceasurile, apoi Sfânta Liturghie prezidată de la ora 10:00 de Mitropolitul Serafim al Germaniei la biserica Alte Haidhauser Kirche (Kirchenstr. 39, U4/U5 Max-Weber-Platz)

În continuare, va avea loc o deplasare pe şantierul Aşezământului (Kastelburgstr. 88), unde la ora 14:00 se va rosti o rugăciune în tinda bisericii aflată în construcţie.

După o scurtă prezentare a stadiului lucrărilor va urma agapa frăţească.

Luni, de la ora 09:30 vor fi oficiate Acatistul Sfântului Siluan şi Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Siluan”.

Credincioşii participanţi vor avea posibilitatea de a se închina la fragmente din moaştele Sfântului Cuvios Siluan Athonitul.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…