Centru social la parohia românească din Rocca di Papa

Duminică, 8 iulie, s-a inaugurat noul centru social-pastoral al Parohiei ortodoxe române ‘Sfântul Silvestru’ din Rocca di Papa, informează site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, citat de „Ziarul Lumina”.

Momentul de sărbătoare a încununat străduințele și jertfelniciile depuse timp de câteva luni pentru ridicarea acestui centru de care se vor bucura atât credincioșii ortodocși români, cât și cei romano-catolici.

‘Centrul este format dintr-o cameră destinată activităților educativ-religioase pentru copiii din parohie, un salon destinat proiectelor privitoare la catehizarea tinerilor și a adulților și un birou cu destinația unui centru de îndrumare social-pastorală în cadrul activităților pe plan social. De asemenea, mai cuprinde o cameră de protocol pentru găzduirea celor care vor poposi la parohia noastră și un apartament parohial’, a precizat pr. paroh Gabriel Apopei.

După inaugurarea centrului social-pastoral, participanții, Preasfințitul Episcop Siluan, Raffaello Martinelli, Episcopul Catolic de Frascati, reprezentanți de la Confraternita del Santissimo Sacramento, preoți și credincioși români din vecinătate, au vizitat expoziția permanentă de artă populară românească din cadrul centrului.

Încă din momentul înființării parohiei ortodoxe românești, septembrie 2009, în orașul Rocca di Papa, situat pe una din renumitele coline din zona Castelli Romani, la aproximativ 25 km de Roma, comunitatea românească a dezvoltat relații de colaborare cu Biserica Romano-Catolică și cu autoritățile orașului și a impresionat comunitatea locală cu bogăția spiritualității ortodoxe și cu tradițiile populare românești.

Comentarii Facebook


Știri recente