Centru cultural-catehetic, inaugurat la Valea Budului

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a inaugurat duminică, 28 iunie 2015, un nou centru cultural-catehetic în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, informează „Ziarul Lumina”.

Acesta se află la Valea Budului şi este ocrotit de Sfântul Ierarh Nicolae. Tinerii din Valea Budului şi nu numai vor avea posibilitatea să desfăşoare o serie de activităţi în cel mai nou centru cultural-catehetic inaugurat duminică, 28 iunie 2015. Acesta funcţionează în vechea şcoală din Valea Budului, desfiinţată prin comasare, fiind înfiinţat prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Centrul, coordonat de preotul Flavius Balaban, este dotat cu resurse materiale multimedia de ultimă generaţie şi participă la Proiectul Naţional „Alege şcoala!“. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, aşezământul, aflat în apropierea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului“ de la Valea Budului, cuprinde o bibliotecă în proces de formare şi organizare. La finalul slujbei de binecuvântare, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului i-a felicitat pe cei care s-au implicat în dotarea centrului, iar apoi a făcut referire la virtuţile Sfântului Ierarh Nicolae.

„Acest aşezământ a fost înfiinţat în numele Sfântului Ierarh Nicolae, un sfânt cunoscut în toată lumea, care reprezintă milostivirea, blândeţea, puritatea şi inocenţa. Când copiii se adună, fie că se joacă, fie că desfăşoară diferite activităţi de orice tip, ei exprimă iubirea lui Dumnezeu care se descoperă fiecăruia în mod tainic“, a remarcat IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Prin slujba de sfinţire oficiată de ierarhul locului, noua instituţie a fost pusă în valoare, continuându-şi astfel menirea de a oferi formare şi zidire duhovnicească. Copiii vor desfăşura activitatea sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, în apropierea aşezării monahale de la Valea Budului, închinată Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente