Centenarul Jandarmeriei transilvănene: Mitropolitul Laurenţiu a binecuvântat drapelul IJJ Sibiu

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a binecuvântat miercuri, 29 ianuarie 2019, noul drapel al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu General de Brigadă „Mihail Rasty”, informează Mitropolia Ardealului.

Slujba a fost oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sfințirea și înmânarea noului drapel de luptă al jandarmilor sibieni au avut loc în ziua în care instituția sibiană a împlinit 100 de ani de existență.

După ceremonial, ierarhul i-a felicitat pe jandarmii sibieni cu prilejul momentului aniversar și le-a mulțumit pentru eforturile lor de a păstra ordinea și siguranța în comunitate.

El le-a amintit că Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române şi că ei au nevoie de îngerii ocrotitori mai ales atunci când sunt chemați „într-un loc plin de ură și dușmănie” ca să facă pace.

Ierarhul le-a spus că trebuie să aibă tărie în suflete „pentru a transmite tuturor celor tulburați pacea și liniștea care vin de sus”.

„Oamenii se tulbură între ei, apoi se împacă și de foarte multe ori cei care vin să facă pace sunt considerați ei vinovați. Să vă dea Dumnezeu pacea lăuntrică și motivația misiunii pe care o aveți de împlinit”, a afirmat ierarhul.

Centenarul Jandarmeriei transilvănene

Manifestarea a continuat în Piața Mare din Sibiu, unde a avut loc ceremonia de înmânare a drapelului către comandamentul de jandarmi.

Au fost prezenți prim-adjunctul inspectorului general și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Gheorghe Cucoș, prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, ofițeri, reprezentanți ai instituțiilor sibiene și invitați.

În cuvântul său, inspectorul șef Costel Dogaru a subliniat importanța acestei zile pentru jandarmeria sibiană.

Un mesaj de felicitare a venit și din partea colonelului Sebastian Gheorghe Cucoș, iar mai apoi a avut loc parada comandamentului de jandarmi.

Ziua s-a încheiat cu un moment festiv organizat la Sala „Thalia”, în cadrul căruia a fost prezentat un bilanț al activităților Inspectoratului de Jandarmi Sibiu din anul 2018, precum și prioritățile și proiectele de dezvoltare și de îmbunătățire a serviciilor pentru anul curent.

De asemenea, publicul sibian a aut posibilitatea să viziteze expoziția de tehnică a Jandarmeriei sibiene și o expoziție fotografică.

În cadrul acestui moment festiv, Mitropolitul Laurenţiu și alți invitați au primit câte o plachetă aniversară.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente