Celebrarea Mărțișorului și a Zilei femeii la Istanbul

În data de 1 martie 2013, au fost celebrate la Istanbul, Mărțișorul și Ziua Femeii prin organizarea „Târgului de Primăvară”, eveniment găzduit de către Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Consulatul General al României la Istanbul, Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia și Asociația România pentru Asistentă și Solidaritate Socială, după cum ne-a precizat Pr. Sergiu Marcel Vlad.

Programul a cuprins o demonstrație culinară prezentată de doamna patiser Adriana Boghiu care a pregătit în fața audienței, formată din peste 80 de persoane, tradiționalii mucenici moldovenești .

Copiii Comunității Ortodoxe Române din Turcia au prezentat programul artistic „Un mărțișor, o floare, o rază de soare”, sub îndrumarea doamnei profesor Andreea Vlad.

În cadrul programului artistic s-au evidențiat poeziile dedicate Zilei Femeii și sceneta intitulată „Legenda mărțișorului” . Scenariul scenetei a fost adaptat după un mit din Bucovina care ilustrează personificarea mărțișorului.

Audiența a fost impresionată de prestația copiilor și de inspiratul decor de primăvară realizat de domnișoara Teodora-Flavia Romocia, studentă la Facultatea de Arte „Mimar Sinan” din Istanbul. Doamnele și domnișoarele prezente la eveniment au primit mărțișoare și flori din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente