Cele mai frumoase imagini de la Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită miercuri în toată ţara prin ceremonii religios-militare, în cadrul cărora drapelul a fost binecuvântat şi arborat în mod solemn.

Arad

La Arad, Arhiepiscopul Timotei a sfinţit drapelul de dimineaţă, după care a rostit un cuvânt în care a evidenţiat legătura dintre cele trei culori ale Drapelului şi cele trei virtuţi teologice: credinţa, nădejdea şi dragostea.

Apoi, drapelul a fost înmânat comandantului gărzii portdrapel care l-a dus la locul de arborare.

Drapelul Național înălțat la Arad, în prezenţa Arhiepiscopului Timotei. Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Bucureşti

În Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național din București a fost adus miercuri Steagul României spre a fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului „Deșteaptă-te române”.

Înainte de a fi înălțat, steagul a fost binecuvântat de un preot militar.

Steagul României purtat în procesiune până în Piaţa Tricolorului din Capitală. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Cluj-Napoca

Mitropolitul Andrei a binecuvântat drapelul care a fost înălţat ulterior drapelul pe catargul din fața Catedralei Mitropolitane.

La manifestări au  participat reprezentanți ai instituțiilor civile și militare, slujitori ai catedralei mitropolitane, preoți, dar și cadre militare din structurile subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Drapelul Naţional arborat de militari la Cluj-Napoca. Foto credit: Mitropolia Clujului

Galaţi

În Galaţi, după sfinţirea oficiată de Arhiepiscopul Casian în Catedrala Arhiepiscopală a fost organizată o procesiune cu Drapelul Naţional pe strada Domnească înspre Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului.

Apoi, în prezenţa oficialităţilor locale, a preoţilor, credincioşilor şi copiilor a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului Naţional prin intonarea Imnului de Stat al României.

Militari, preoţi şi credincioşi conduc Drapelul Naţional către Piaţa Tricolorului din Galaţi. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Oradea

Procesiunea cu Drapelul Naţional de la vechea catedrală până în fața Primăriei Oradea s-a încheiat cu alocuțiuni referitoare la ziua celebrată anual în 26 iunie.

Slujba de binecuvântare a Drapelului Naţional a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Episcopul Sofronie însoţeşte participanţii care conduc Drapelul Naţional spre locul de arborare. Foto credit: Episcopia Oradiei

Roman

La momentul de rugăciune din Catedrala Arhiepiscopală din Roman au participat peste 50 de copii.

Ei au participat alături de credincioşi la slujba de Te Deum oficiată de Arhiepiscopul Ioachim.

Arhiepiscopul Ioachim îngenunchează în faţa Drapelului Naţional aşezat în Catedrala Arhiepiscopală. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Sibiu

Drapelul arborat în Piaţa Mare din Sibiu în 26 iunie a fost sfinţit cu o zi mai înainte de Mitropolitul Laurenţiu.

La ceremonia de arborare a drapelului au fost prezenți Mitropolitul Ardealului, clerici, credincioşi, reprezentanţi ai oficialităților județene și locale, ofițeri, militari și numeroși oaspeți.

Slujbă de binecuvântare, înainte de arborare, a Drapelului Naţional, în Piaţa Mare din Sibiu. Foto credit: Mitropolia Ardealului

Timişoara

În Timişoara a fost aniversată miercuri, la 100 de ani de la instaurarea primei administrații românești din istoria Timișoarei, Ziua Drapelului Național. Ceremonialul religios-militar a avut loc în fața Palatului Administrativ, sediul Prefecturii și a Consiliului Județen Timiș.

În cadrul evenimentului, Mitropolitul Banatului a binecuvântat Tricolorul României.

Mitropolitul Ioan cinstind Drapelul Naţional purtat de militarii români. Foto credit: Mitropolia Banatului

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente